Pages

Subscribe:

Followers

16 September 2011

17 Ogos 2011 - 16 September 2011 ( 17 Ramadhan -18 Syawal 1432h)

Assalamua'laikum...
Baba n Ummi yg sgt2 penyayang....
Pejam celik..pejam celik... Hari ini sudah genap sebulan baba pergi. Pergi menemui Sang Pencipta. Pantasnya masa berlalu... Sedih, pilu, menyelubungi diri. Tiada panggilan telefon.. Tiada gelak tawa. Tiada kata nasihat. yang tinggal, hanya memori bersama. semoga baba aman dan tenang di sana. Alfatihah...

Di rumah, terasa seperti baba hanya pergi bekerja seperti biasa. Seminggu sekali pulang. Itu pun hanya pada hujung minggu. Hari-hari lain, selepas waktu kerja, baba balik ke rumah nenek di Clementi. Walau baba stay di rumah nenek, setiap hari baba akan call ummi, tanya keadaan di rumah. Lagu I'll Be Back , nyanyian band korea 2PM menjadi nada dering handphone ummi. If anak-anak tiada di rumah, baba akan call setiap seorang, tanya kami di mana. akan ditanya soalan, ada di mana, dengan siapa, pukul berapa nak balik.. pesannya, jangan balik lewat.
Bila baba cuti, petang2 baba da tunggu anak2nya kat depan pintu pagar rumah sambil pegang handset.. if lewat 1minit dari waktu biasa sampai rumah, confirm baba call tanya kat mana.... tapi sekarang... tiada siapa yang akan buat macam tu lagi. Baba, i mish u so much!  +_• ....

Aku tahu aku mesti redha dengan apa yang dah terjadi. Tapi terkadang aku tak mampu. Tak berdaya. Aku masih perlukan kehadiran seorang ayah. Masih belum puas bermanja dengan baba. Masih banyak lagi yang belum dikongsikan dan dilakukan bersama. Tapi perancangan Allah lebih sempurna. AL- FATiHAH....
Baba with si puteri bongsu


0 comments:

Post a Comment