Pages

Subscribe:

Followers

11 April 2011

kerana MuLuT!

Assalamua'laikum warahmatullahi wabarakatuh.. Salam sejahtera buat readers.. :)

Kerana mulut! tu la entry saya kali ni.. setiap bicara kata yang lahir dari bibir boleh menggembirakan hati..  malah  bisa juga melukakan hati.. kalau yang menggembirakan tu.. xusahla cerita.. mmg akan seronok sentiasa.. tapi bila da masuk part yang melukakan hati.. meranalah jiwa...

sebelum diteruskan... maaflah.. penggunaan bahasa agak kasar sedikit. :)

kadang-kadang.. ada manusia ni.. bila dia anggap diri sentiasa betul.. apa yang orang lain buat semua salah... itulah yang akan jadikan dia tu rasa hebat sangat. sampai nak menegur kesilapan orang lain pon tak pernah memikirkan perasaan orang yang ditegur.. kalau kau nak orang respect diri kau.. please laa! respect urself n others 1st! barulah orang akan respect kau! even kau lebih tua... hormat skitlah perasaan orang yang lebih muda dari kau! bukanny men suke2 rasa kau je nak hentam orang!... Mungkin ini kali pertama aku terkena ngan kau.. dan aku pula bukan jenis nak port sangat apa yang kau bahasakan !!! so.. biarlah. mana yang baik.. aku ikot.. but mana yang xbaik.. sure aku buang jejauh.. supaya aku xikot jejak langkah kau. sebab kau tu memang la terkenal ngn mulut laser xde insurance!! tapi aku da sllu tgk camne kau bahasakan orang lain... camne kau cecite orang lain.. sebab kau rasa kau tu perfect sangat!! even member baik kau pon kau cite ceciter gak! haa.. baguslah.. dedua laser.. dedua gak cite cecite sesama sendiri.. !~

Xkisahlah apa pon kau nak buat.. buat la. aku pon xheran ngan mulut laser xde insurance kau tu!~ ( kalau kau nak apply insurance.. jumpa ak k! ) .... kau pon xusahlah rasa diri kau tu perfect sangat! sebab xde sape yang sempurna.. mungkin hari ni.. waktu ni.. orang lain merana kerana sikap kau.. tapi ingatlah.. roda sentiasa berputar.. sekejap di atas.. sekejap di bawah... satu hari nanti bila kau susah. mana la tau, orang yang telah kau sakiti tu la yang akan bantu kau....ALLAH tu MAHA ADIL... jadi.. berwaspadalah dengan setiap kata-kata yang kau lafazkan.. even aku tau yang kau xkan singgah blog aku tuk bace mende ni.. dan aku pon xmention nama sape2.. kalau pada sapa-sapa yang terasa tu.. harap maafkan aku... :) aku cuma meluahkan je.. ape pon jangan risau.. aku xpernah doakan yang buruk2 pada orang lain.. semoga Allah merahmati perjalanan hidup kau...

Ok semua... sampai sini dlu. apa yang baik tu dari Allah.. yang buruk itu adalah kerana kelemahan diri saya sendiri. Ampun maaf atas kekasaran bahasa .. sama - samalah kita berusaha untuk memperbaiki diri demi masa depan yang lebih gemilang.cewahhhh!~ hehe  (^_^)



0 comments:

Post a Comment